Guvernul a anulat articolul referitor la predarea limbii române: învățătorii pot preda din nou limba română elevilor din clasele primare

27.09.2018


La cererea UDMR, Guvernul a anulat articolul din Ordonanța ministerială care defavoriza elevii claselor primare din învățământul cu predare în limba minorităților naționale.  Potrivit noii reglementări, învățătorii pot preda din nou elevilor limba română.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a solicitat, recent, anularea articolului din ordonanța ministrului Educației, emisă în luna august, care a generat haos în sistemul de predare a limbii române la clasele primare maghiare. Președintele UDMR consideră că guvernul a acceptat argumentele copiilor, părinților maghiari, cadrelor didactice și ale UDMR și a înțeles că măsura instituită de ministrul Educației a fost neîntemeiată și inadecvată din punct de vedere profesional.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a solicitat vineri coaliției de guvernare să înlocuiască ministrul Educației ca urmare a deciziilor adoptate în cazul UMF Târgu Mureș și sistemului de predare a limbii române.

„Demisia este singura decizie corectă a Ministrului Educației. Trebuie să își asume consecințele măsurilor sale nechibzuite  și total  neadecvate din punct de vedere profesional, prin care  a provocat confuzie pentru zeci de mii de elevi, cadre didactice și părinți. În lipsa unor argumente profesionale raționale, articolul din Ordonanța simplă care reglementează predarea limbii române poate fi considerat rezultatul unei decizii extrem de imprudente”, a declarat astăzi președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.