Kelemen Hunor la Congresul EPP de la Helsinki : vrem o Europă puternică și o comunitate maghiară dezvoltată

07.11.2018


Într-o competiție globală este nevoie de o Uniune puternică, deoarece statele membre pot avea succes doar împreună - a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, la Congresul PPE de la Helsinki.

Congresul PPE este un moment excelent pentru a vorbi despre pregătirile pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru a stabili detalii importante despre reformele care vor marca direcția de urmat pentru formațiunea politică european” – a arătat liderul Uniunii.

Continentul se confruntă cu probleme, iar dacă nu va găsi răspunsurile corecte pentru  acestea, atunci, cu siguranță,  va înregistra un eșec în competiția cu Statele Unite ale Americii, Rusia și China – a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR susține că o corecție este întotdeauna necesară, iar Uniunea Europeană trebuie regândită și consolidată, pentru ca cetățenii să se simtă mai aproape și în siguranță – a declarat președintele UDMR.

O miză cel puțin la fel de importantă pentru Congresul PPE este cine va fi candidatul Partidului Popular European pentru președinția Comisiei Europene. UDMR sprijină candidatura lui Manfred Weber, dar asta nu înseamnă că viziunea celuilalt candidat, Alexander Stubb, privind minoritățile naționale autohtone,  nu este convingătoare. UDMR a avut miercuri o întâlnire bilaterală cu Stubb, la cererea acestuia. Credem însă că Manfred Weber este politicianul care reprezintă orientarea de centru a Partidului Popular European și este capabil să unească toate organizațiile și partidele membre ale PPE și are, de asemenea, abilitatea de a coordona reforma Uniunii Europene.

Delegația UDMR s-a întâlnit, marți, cu Dara Murphy, liderul de campanie al PPE. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la Campania pentru alegerile europarlamentare.  Reprezentanții UDMR au precizat că, în următoarele 27 de săptămâni, vor informa comunitatea maghiară despre importanța și avantajele Uniunii Europene, dar și în legătură cu problemele cu care se confruntă în acest moment forul comunitar și soluțiile care trebuie găsite la acestea. Cele două părți și-au exprimat convingerea că,  printr-o campanile electorală puternică, PPE va rămâne și în următorul mandat cea mai puternică formațiune a PE.

Delegația Uniunii s-a întâlnit miercuri cu Navracsics Tibor, comisarul european  pentru învățământ, cultură, tineret și sport, cu care a analizat situația învățământului maghiar din România.

Joi urmează o întâlnire  cu  Phil Hogan, comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală. O parte importantă a comunității maghiare din Transilvania trăiește în zonele rurale, iar subvențiile agricole au însemnat o suplimentare substanțială a veniturilor, care, în opinia președintelui Kelemen Hunor, ar trebui să mai crească. De asemenea, reprezentanții UDMR au atras atenția asupra faptului că alinierea mediului rural la standardele europene și modernizarea agriculturii sunt priorități esențiale pentru maghiarii din România - a subliniat președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.