Elítélünk minden, a kárpátaljai magyar közösség megfélemlítésére irányuló kísérletet!

2018.02.27


Pár hét leforgása alatt másodjára szembesül a kárpátaljai magyar közösség azzal, hogy könnyen átléphető a verbális és fizikai agresszió határa. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elítél mindennemű agressziót, bárhol is történjen az. Nem tűrjük, ha a romániai magyar közösséget vagy számbeli kisebbségben élő barátainkat megfélemlítik!
Szolidaritásunkat fejezzük ki a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel, amelynek székházát kedd hajnalban felgyújtották. Bízunk abban, mihamarabb előállítják az elkövetőket.

Nem hátrálunk meg, és nem hallgatunk el akkor sem, ha a Kárpát-medence magyar közösségei ellen gyűlöletkampányt, merényletet folytatnak. Kiállunk egymásért, segítőkezet nyújtunk ott, ahol baj van.

Arra kérjük azokat, akik mindmáig hisznek Ukrajna európai jövőjében, ezekben a napokban se engedjenek teret az erőszaknak, az egymás mellett békében élni akaró közösségek összeugrasztásának.

Kitartást kívánunk a kárpátaljai magyaroknak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnek és elnökének, Brenzovics Lászlónak! 

Kelemen Hunor,

a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke

 

Kolozsvár, 2018. február 27.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.