Megjelentek a székelyföldi mezőgazdasági nagyberuházásokat támogató pályázati felhívások

2018.12.19


Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Kelemen Hunor szövetségi elnök november 9-i találkozóján közösen bejelentett terveknek megfelelően, a Pro Economica Alapítvány a mezőgazdasági feldolgozóipar támogatására kiírt pályázati felhívásait tette közzé a székelyföldi gazdaságfejlesztési program részeként.

A programban a Hargita, Kovászna és Maros megye területén bejegyzett kis- és középvállalkozások pályázhatnak majd a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó, valamint a mezőgazdasági termékek feldolgozásához kapcsolódó induló regionális beruházásokra.

Az RMDSZ elnöke rámutatott: a program azokat a területeket erősíti, ahol a mezőgazdaságban dolgozók, a kis- és közepes vállalkozások munkájukat kifejtik, ez által közvetlenül járul hozzá a térségben élő közösségek megerősítéséhez, egzisztenciális körülményeik javításához és a helyben történő boldogulásukhoz. „Fontosnak tartjuk, hogy a közösség, minden egyes egyén, család és vállalkozás tervezni tudjon, előretekinteni: a magyar kormány támogatásával megvalósuló gazdaságfejlesztési program Erdély gazdasági fejlődéséhez járul hozzá” – nyomatékosított a kiírás kapcsán Kelemen Hunor.

A program a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez is hozzájárul, illetve a megvalósuló beruházások hosszú távú munkahelyeket és gazdasági tevékenységet hoznak létre Románia területén, ami az egész országot erősíti. 

A pályázati feltételekről a Pro Economica Alapítvány honlapján érhető el bővebb információ: http://www.proeconomicaalapitvany.ro

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.