Újabb RMDSZ-elnöki mandátumra pályázik Kelemen Hunor

2018.12.17 | Aktuálpolitika


Van tapasztalatom és energiám ahhoz, hogy az RMDSZ-t a következő négy évben is el tudjam vezetni. Új terveim is vannak, és azt, amit elkezdtünk közösen, azt végig szeretném vinni – jelentette be egy kolozsvári sajtóbeszélgetésen Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök meggyőződése, hogy van elegendő ereje, tudása, tapasztalata és tartaléka a folytatáshoz.  „Nyolc éves tapasztalatommal az elnöki tisztségben a kihívások is világosak, amelyek előtt állunk, és készen állok a válaszok megkeresésére. Az elmúlt időszakban az RMDSZ-en belül lényeges kérdésekben tudtunk – sokszor viták árán, mert voltak vitáink és lesznek még – olyan döntéseket hozni, amelyeket szervezetünk nagy többsége támogatott. A hazai eredmények és a közösségépítés mellett nemzetközi sikereink is voltak – többek között a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése” – nyomatékosított.

A szövetségi elnöki tisztségre pályázóknak 2019. január 8-ig kell jelölési dossziéjukat iktatniuk. Az RMDSZ február 22-23-án Kolozsváron, a BT Arénában szervezi következő tisztújító kongresszusát, ahova ezernél több küldöttet, hazai és külföldi meghívottat vár.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.